Sietske van Marhé-ke

   zwart en wit          18-12-2000

   vader      Djoeke van de zodde
   moeder   Linke fan t süderhiemSietske is de 2de dochter welke we aangehouden hebben uit een combinatie van Linke, Dit was voor Linke haar 3de nestje.

Sietske is een hondje welke zeer geschikt geweest zou zijn voor de jacht, alleen hebben wij dit niet gestimuleerd. ook het apporteerwerk en het willen werken voor het baasje zit er duidelijk in, het lopen van shows was voor haar dan ook geen enkel probleem wat inhield dat er meerdere "uitmuntend's " binnenrolden.

Ook met Sietske hebben we meerdere nestjes gefokt, het gros van haar pups heeft een super karakter en zijn zeer leergierig.

25-11-2012:

Sietske is er niet meer !!!

Na een periode van 7 weken ziekte, ouderdom en versleten gewrichten hebben we vanochtend afscheid genomen van onze Sietske. Het blijft altijd een moeilijke beslissing om te doen besluiten je hond te laten inslapen, maar in haar geval was dit de juiste beslissing. Ze kon gewoon niet meer…
Haar lichaam was op !!

We hebben de afgelopen bijna 12 jaar enorm van haar genoten, vanaf haar geboorte is ze bij ons gebleven en hebben we diverse leuke momenten met haar meegemaakt.

Maar 7 weken geleden sloeg alles ineens om, we troffen haar ochtends aan met bijna 40,5 graden koorts. Direct de dierenarts gebeld om haar te laten onderzoeken, tijdens dit onderzoek kwam geen duidelijke oorzaak naar buiten alleen dat er waarschijnlijk een “ ontsteking ” zat.

We hebben toen voor 5 dagen antibiotica en pijnstillers mee gekregen, wat ervoor moest zorgen dat de koorts ging zakken en de ontsteking zou weggaan. De volgende dag was de koorts al gezakt, en de pijn leek minder alleen de eetlust was weg.  Iedere ochtend en avond haar stimuleren dat ze maar iets wilde eten, wat ze dan ook redelijk deed. Twee weken geleden kwamen er weer diverse gebreken bij, totdat ze afgelopen woensdag helemaal niet meer kon lopen. In overleg met de dierenarts een laatste optie doorgesproken, wat helaas niet mocht baten !! Haar toestand was alleen verslechtert en haar lichaam kon niet meer.

Sietske , bedankt voor ALLES !!

Sietske is voor ons nu een mooie herinnering.
Niet om te vergeten en zeker niet om weg te stoppen.
Toch is er nu voor ons een leegte en verdriet.
Maar als het donker genoeg is, worden alle sterren zichtbaar !!